Agenda

In de maanden januari tot en met mei organiseer ik maandelijks in mijn praktijk een interactieve lezing voor een klein publiek over veel voorkomende gezondheidsproblemen. Er is veel ruimte voor uitwisseling en vragen. Tijdens deze avonden wordt ingegaan op de oorzaken en de  manier van behandelen van deze klachten. Ook komt uitgebreid aan de orde wat je zelf kunt doen om van deze klachten te herstellen of om ze te voorkomen. Als try-out is tijdens deze eerste serie de toegang gratis.

Wil je graag komen? Stuur dan een mailtje naar  info@willempinksterboer.com. Wacht niet te lang want de ruimte is beperkt! De lezingen vinden plaats op Zijlweg 133a, Haarlem

Burn-out
15 januari 19:30-21:30 uur

Tijdens deze lezing laat ik je door een Chinese yin yang bril naar het fenomeen burn-out kijken. Het wordt helder dat burn-out veel meer een ziekte van de maatschappij is dan een ziekte van het individu. Toch is er een verandering in jezelf nodig om te herstellen van een burn-out of om te voorkomen dat je er een krijgt. Er is een herijking nodig waarin je afscheid neemt van overtuigingen, drijfveren en waarden die je  al in je  kindertijd zijn bijgebracht werden. Maar een burn-out is niet alleen een sociaal en psychologisch probleem; ook je lijf is volkomen uit balans. Tijdens de lezing wordt duidelijk hoe op basis van de Chinese geneeswijzen een behandeling vorm krijgt die op al deze niveaus transformeert, herstelt en heelt zodat er een nieuw en gezonder evenwicht gevonden wordt.

Hormonale klachten: Overgangsklachten & PMS
12 februari, 19:30-21:30 uur
Extra lezing op 26 februari, 19:30-21:30 uur

Deze lezing helpt je aan de hand van de theorie van de Chinese geneeswijzen beter te begrijpen wat hormonen zijn en hoe je hormoonstelsel werkt. Je snapt dan wat er aan de hand is als je last van PMS of van overgangsklachten hebt en wat je daar zelf aan kunt doen.
Ook wordt duidelijk hoe een behandeling met behulp acupunctuur en Chinese kruiden kan helpen om het hormonale evenwicht te herstellen.

Meer weten over de behandeling van PMS? Klik hier

Stress
18 maart, 19:30-21:30 uur
Geannuleerd

Iedereen lijkt last van stress te hebben. Teveel stress kan er voor zorgen dat je een burn-out krijgt, of dat je last van angstaanvallen krijgt, maar het kan ook voor eczeem, slapeloosheid rugpijn, hoofdpijn en nog veel meer klachten zorgen waar veel mensen last van hebben. Tijdens deze lezing leg ik uit hoe je met behulp van de oosterse filosofie heel goed kunt begrijpen wat stress is en hoe het voor zoveel uiteenlopende problemen kan zorgen. Je krijgt een aantal tips en oefeningen waarmee je stress kunt verminderen en natuurlijk wordt uitgelegd hoe een acupunctuurbehandeling stress snel en effectief vermindert.

Pijn
15 april, 19:30-21:30 uur
Geannuleerd

Door kennis uit de Chinese geneeskunde, de neurofysiologie en de filosofie te combineren wordt tijdens deze lezing duidelijk wat pijn is.Vanuit de westers medische visie wordt pijn meestal bestreden. De oosterse visie op ziekte en gezondheid maakt duidelijk dat het oplossen van pijn ook om aanvaarding, heling verzachting, transformatie en beweging kan vagen. Tijdens de lezing komt natuurlijk ook uitgebreid hoe acupunctuur pijn kan verminderen.

Psychische klachten: Angst, depressie
13 Mei 19:30-21:30
Geannuleerd

Door westerse psychologische modellen te verbinden met de oosterse filosofie ontstaat in deze lezing een scheppend mensbeeld, waarbij je niet alleen kijkt naar wie je bent en wat je hebt meegemaakt, maar ook naar wát je bent en volgens welke wetmatigheden je gevoelsleven zich beweegt en ontwikkelt. Zo wordt duidelijk wat de oorzaken zijn van psychische en emotionele problemen en wat de weg naar genezing is. Ook wordt duidelijk hoe de behandeling die Willem Pinksterboer ontwikkelde je kan ondersteunen bij het bewandelen van die weg.

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.