Privacy- en cooky verklaring

Wie zijn we

Dit is de website van Willem Pinksterboer, blogger, spreker  en acupuncturist. Deze website gebruik ik alleen voor mijn  blog. Als je je op mijn blog abonneert, een reactie op een blog achterlaat of als je je abonneert mijn nieuwsbrief, is het noodzakelijk dat je privacy gevoelige informatie op deze website achterlaat. In onderstaande verklaring lees je hoe met jouw persoonlijke informatie wordt omgegaan.

Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we het verzamelen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven, in het kader van de door jou gebruikte functionaliteit binnen de website, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan de Website worden verstrekt om te verwerken.

De functionaliteiten op de website, waarbij door jou gegevens achter gelaten worden, zijn:

  • Abonneren op dit blog
  • Reactie plaatsen onder een blogartikel via het reactieformulier
  • Contact opnemen via het contactformulier
  • Inschrijven voor de nieuwsbrief via het inschrijfformulier

Per functionaliteit wordt hieronder uitgelegd welke (persoons)gegevens worden gevraagd en met welk doel.

Abonneren op dit blog (updates ontvangen via mail)

De volgende gegevens worden gevraagd bij het gebruik van deze functionaliteit:

  • E-mailadres (verplicht)

Na het versturen van het formulier wordt het e-mailadres opgeslagen in de beveiligde database van Wordpress, onder het account van Willem Pinksterboer met als doel om jou op de hoogte te brengen van nieuwe blogartikelen.

Raadpleeg ook het privacybeleid van WordPress, wanneer je wilt weten hoe WordPress omgaat met (persoons)gegevens.

De (persoons)gegevens die via deze functionaliteit worden verstuurd en opgeslagen, worden niet gepubliceerd door Willem Pinksterboer.

Reactie plaatsen onder een blogartikel via het reactieformulier

Het is mogelijk om op blogartikelen van de Website te reageren. Dit kun je doen door het reactieformulier onder een blogartikel in te vullen en te versturen. De volgende gegevens worden gevraagd, of automatisch verstuurd bij het gebruik van de functionaliteit:

  • Naam of ‘nickname’ (verplicht)
  • E-mailadres (verplicht)
  • Website (optioneel)
  • Reactie (verplicht – vrij in te vullen veld)
  • IP-adres (automatisch verstuurd)

Na het versturen van het formulier worden de ingevoerde (persoons)gegevens opgeslagen in de beveiligde database van deze WordPress website, met als doel om de reactie op de website onder het blogartikel te publiceren.

Voordat je  reactie wordt gepubliceerd, zal Willem Pinksterboer deze redactioneel keuren. Wanneer een reactie wordt goedgekeurd, worden de volgende gegevens gepubliceerd zodat ze op internet zichtbaar zijn voor iedereen:

  • Je naam of ‘nickname’
  • Je profielfoto (indien je een Gravatar account met profielfoto hebt gekoppeld aan het opgegeven e-mailadres)
  • Je website (indien opgegeven)

Publicatie

Je kiest zelf welke informatie je publiceert, door bewust te kiezen welke gegevens je invoert op het reactieformulier. Het is mogelijk dat je met de opgegeven gegevens te achterhalen bent, bijvoorbeeld wanneer je ervoor kiest om je echte naam te gebruiken. Op verzoek anonimiseert Willem Pinskterboer informatie die gepubliceerd is.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Spam

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen. Het opgegeven e-mailadres en je IP-adres worden niet gepubliceerd.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Contact opnemen via het contactformulier

Het is mogelijk om contact op te nemen met Willem Pinksterboer  via e-mail. Dit kun je doen door het contactformulier in te vullen en te versturen. De volgende gegevens worden gevraagd bij het gebruik van de functionaliteit:

  • Naam of ‘nickname’ (verplicht)
  • E-mailadres (verplicht)
  • Onderwerp (optioneel)
  • Bericht (verplicht – vrij in te vullen veld)

Na het versturen van het formulier worden de ingevoerde (persoons)gegevens in de vorm van een e-mail opgeslagen op de beveiligde webservers van Google Gmail, onder het account van Willem Pinksterboer, met als doel om correspondentie via e-mail tussen WP Hosting Blog en jou als afzender mogelijk te maken.

Je kiest zelf welke informatie je verstuurd, door bewust te kiezen welke gegevens je invoert op het contactformulier.

Raadpleeg ook het privacybeleid van Gmail, wanneer je wilt weten hoe Google omgaat met (persoons)gegevens.

De (persoons)gegevens die via deze functionaliteit worden verstuurd en opgeslagen, worden niet gepubliceerd door Willem Pinksterboer.

Inschrijven voor de nieuwsbrief via het inschrijfformulier

Het is mogelijk om je in te schrijven voor de  nieuwsbrief van Willem Pinksterboer en zijn praktijk AcupunctuurHaarlem. Dit kun je doen door het inschrijfformulier dat op de website is geplaatst, in te vullen en te versturen. Het formulieren is te herkennen aan de koptekst ‘Nieuwsbrief ontvangen?’.

De volgende gegevens worden gevraagd bij inschrijven op de nieuwsbrief:

  • Voornaam (niet verplicht)
  • Achternaam (niet perplicht)
  • E-mailadres (verplicht)

Na het versturen van het formulier wordt het e-mailadres opgeslagen in de beveiligde database van MailChimp, onder het account van Willem Pinksterboer, met als doel om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogartikelen, lezingen, behandelingen, vergoedingen etc. De (persoons)gegevens die via deze functionaliteit worden verstuurd en opgeslagen, worden  vanzelfsprekend niet gepubliceerd door Willem Pinksterboer.

Raadpleeg het privacybeleid van MailChimp, wanneer je wilt weten hoe MailChimp omgaat met (persoons)gegevens.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Met wie we jouw data delen

Willem Pinksterboer verstrekt gegevens uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

De gegevens  die je achterlaat als je je abonneert op dit blog of op de nieuwsbrief worden bewaard tot je deze informatie verwijderd door je af te melden. Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen. Mocht deze blogsite in de toekomst opegeheven worden, dan zullen alle bewaarde persoonlijke gegevens verwijderd worden.

Welke rechten je hebt over je data

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@willempinksterboer.com.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Willem Pinksterboer zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spam detectie service geleid worden.

Wat voor geautomatiseerde besluiten we nemen en profilering we doen met gebruikersdata

Willem Pinksterboer neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Willem Pinksterboer) tussen zit.

Hoe jouw data beveiligd wordt

Willem Pinksterboer neemt passende beveiligingsmaatregelen om jouw persoonsgegevens te beschermen en eist dat ook van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken te weten, WordPress (blog) en Mailchimp (nieuwsbrief), Google Gmail (contactformulier) .

Raadpleeg het  pricacy beleid van deze bedrijven door te klikken op bovenstaande links wanneer je wilt weten hoe zij  omgaan met (persoons)gegevens.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact via info@willempinksterboer.com
– Voor- en achternaam
– E-mailadres
– Verzenden nieuwsbrief en/of abonnement blog

Je hebt de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Wat voor geautomatiseerde besluiten we nemen en profilering we doen met gebruikersdata

Willem Pinksterboer neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Willem Pinksterboer) tussen zit.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.